Център за обучение, консултации и тренинг
             9000 Варна, ул. Иван Драсов 11, ет. 2
             GSM 0888 014 967, 0896 286 622
             Е-mail: office@zsconsult.com

Центърът за обучение, консултации и тренинг е създаден през 2007 г.

Основен предмет на дейност на центъра е организирането на семинари, конференции, тиймбилдинги, тематични тренинги, свързани с усъвършенстване на междуличностните взаимоотношения и подобряване на ефективността в работата и общуването.

Част от основните целеви групи са учителски екипи, ученически общности и групи деца от детските градини.

Извършват се също индивидуални и групови психологически консултации, като центърът се е специализирал основно за работа с деца и тийнейджъри.

Друго основно направление е организирането на празнични събития за деца и възрастни – партита по личен повод, празненства на учебни заведения и фирми, както и такива, свързани с календара, чествания, юбилеи.

Сред по-важните събития, организирани от Центъра за обучение, консултации и тренинг ZS Консулт са тематични семинари – изнесени обучения на учителски колективи от различни училища от Варна – ОУ „Цар Симеон I” (2009, 2010 г.), ОУ „Капитан Петко Войвода” (2010 г.), научно-практическа конференция на бивше ОУ „Алеко Константинов” (сега I ОУ, 2008 г.), пътуващ семинар на директорите на училищата от община Варна (2008 г.), тиймбилдинги на ученически класове – III ПМГ „Акад. Методий Попов” (2007, 2008 г.), ОУ „Св. св. Кирил и Методий” (2008 г.), на ученически съвет – I ОУ (2009 г.), на екипи от застрахователни дружества (2008 г.) и др.

                                                                                            

По идея на Центъра за обучение, консултации и тренинг ZS Консулт, който беше и главен организатор, в съорганизаторство с Дружеството на психолозите в България, Двореца на културата и спорта – Варна, I ОУ Варна, и със съдействието на Община Варна през март 2010 г. беше проведена Първата пролетна национална конференция на тема „Утвърждаване и повишаване авторитета на учителя в съвременните условия”. В пленарните и секционните заседания, в организираната кръгла маса на тристранното партньорство между учители, родители и ученици и в проведените практически занятия участваха около 150 специалисти от цялата страна – учители, директори на училища и детски градини, помощник-директори, педагогически съветници, психолози, университетски преподаватели – професори, доценти, гл. асистенти, включително и от чужбина, представители на общински администрации, отговарящи за образованието, на родителски обществени организации, на Детския парламент във Варна и др.

Голям интерес предизвика и Първият детски музикален фестивал „Розовият лъв” за певци и инструменталисти до 11-годишна възраст, проведен през м. април съвместно с Арт студио „Белият делфин” и Музикална компания „Сънрайз Маринов”.

                       

За трета поредна година при голям успех Центърът проведе в Странджа планина летния тренинг-лагер „Олимпия дрийм тийм” за ученици от 8- до 16-годишна възраст от цялата страна. Първите два лагера се проведоха в с. Ягода, Старозагорско, и в Свищов. Освен забавления, спортни занимания и туризъм бяха включени тиймбилдинг програми, тематични тренинги, свързани с ефективното общуване, преодоляването на гнева, предотвратяването и решаването на конфликти, придобиването на уверено поведение, усвояването на техники за рационално четене и ефективно учене и др.

Центърът за обучение, консултации и тренинг ZS Консулт участва в проекти, свързани с превенцията на насилието и трафика на деца и на агресията сред децата и младежите.

Специалистите, които работят за Центъра, са психолози с много добра квалификация и опит, което е гаранция за качеството на предлаганите услуги.